Nieuwe herkenbare deco-unit

Mobiele decontaminatieunits. Ze zijn onmisbaar bij asbestonderzoek en bodemsaneringen. Waders Milieu BV heeft een nieuwe herkenbare unit waardoor medewerkers hun werk veilig kunnen blijven doen.

Waarvoor gebruik je een deco-unit? De units worden veelal gebruikt bij saneringswerkzaamheden, maar bijvoorbeeld ook bij ziekte-uitbraken. In dit soort situaties komen deeltjes vrij die schadelijk zijn voor de gezondheid. Mensen die met deze schadelijke stoffen (of virussen) in aanraking komen, dragen daarom speciale wegwerpoveralls. Maar die kleding biedt niet altijd afdoende bescherming.

Schoon en veilig saneren
Om ervoor te zorgen dat er - in ons geval bij bodemsaneringen - geen asbestdeeltjes achterblijven, gebruiken we een deco-unit. En omdat onze werklocaties steeds wisselen, hebben wij gekozen voor een mobiele unit: een aanhangwagen met wasruimte.
Deze unit bestaat uit vier compartimenten: een zwarte of ‘vuile’ ruimte waar medewerkers hun werkkleding kunnen uitdoen, een doucheruimte en een aankleedruimte. De 4e is de buitendouche. Deze is bedoeld om je eenvoudig te ontdoen van eventuele vezels aan je kleding. Op deze manier kunnen onze collega’s na het werk weer schoon en veilig naar huis gaan.